Glad Midsommar!

Och så var det midsommar igen. Och jag har inte direkt uppdaterat flitigt här på bloggen, trots att det hänt mycket. Så många roliga fotograferingar, så mycket fint jag fångat. Men bloggen hinns inte med, och ärligt talat blir jag lite trött av den där uppdateringshetsen som råder - att ständigt hålla sin instagram, facebook, hemsida, you name it - up to date. Det gör mig lite matt. Flödet blir viktigare än innehållet, bilderna blir flyktiga intryck som fladdrar förbi i en ständigt strid ström. Så jag gör medvetet lite tvärtom, tror jag. Men! Här kommer i alla fall en liten samling bilder från vårt midsommarfirande i fredags. Vädret var nyckfyllt och kallt (såklart) men midsommarstånget kom opp och humöret var på topp!

Hoppas att ni haft en riktigt fin helg allihopa! 

Äntligen!

Ja, äntligen. Sol. Lite barmark och några vårtecken. I år känns denna helg mer som ett firande av våren, snarare än påsken. Jag blev så inspirerad att jag drog med K ut i trädgården för lite påskfotografering. Sen gick vi in och åt påskgodis :) Hur man nu än väljer att fira det - eller inte fira alls - så håll med om att det är fantastiskt skönt med lite solsken och fågelkvitter?

GLAD PÅSK & TREVLIG HELG ÖNSKAR JAG ER!

Magi mitt i vardagen

Förra helgen var jag hemma hos min vän Amanda för lite gravid - och lifestyle-fotografering. För den som undrar - lifestyle är en "hemma-hos"- fotografering med avslappnad känsla och en mer dokumentär touch. Och det är verkligen superkul! Allt blir så mycket mer levande och äkta, inga stela poser eller barn som blir sura för att de behöver vara stilla. Här är det helt okej att bara leka och busa som vanligt! 

Så många härliga ögonblick jag fångade med kameran hemma hos den här fina lilla familjen! Många tror att det inte blir några bra bilder när man "bara är hemma", men det är ju i vardagen de där fina ögonblicken finns, eller hur? När barnen leker och busar, eller när man sitter och fikar vid köksbordet. Magi i vardagen liksom, det är det som är grejen ♥

IMG_0774.jpg

Det finns inget dåligt väder...

...bara dåliga kläder! Eller? Nja. Ibland har man faktiskt riktig otur med vädret. Som när jag skulle fotografera Sofias familj för ett tag sedan. Sofia vann min tävling på Facebook och ville få fina höstbilder utomhus. Vädret var helt okej ända tills preciiiis innan vi skulle sätta igång, då började det regna. Och sen fortsatte det. Vi bestämde oss för att köra ändå och familjen var riktigt tapper. Tyvärr hade de väl inte de tjockaste tröjorna för höstrusk, men jag tycker att det blev fina bilder trots lite frusna nästippar och rufsiga hår. Och visst är syskonen fina tillsammans?

Men detta fick mig att inse att det kanske är många som undrar vad som egentligen är bra kläder för fotografering. Så jag kommer att skriva ihop ett litet dokument om klädsel som ni läsare sedan kommer att kunna ta del av här på min hemsida. Bra va? :)

Lövkastning och höstmys

För ett tag sedan hade jag en rolig och lite annorlunda gravidfotografering med Lina och hennes två fina döttrar. Det var lövkastning och snigeljakt, spring i skogen, lek med pumpor och tillslut lite trötta ben. Så mycket vilja, så mycket energi! Vi avslutade med lite sjalfoto och jag tycker nog nästan att de bilderna blev de allra bästa. Men så är jag ju fd sjalare jag med, så jag har en soft spot för det där med att bära i sjal. Tycker Lina är grymt stark som orkar både bebismage och treåring! Hur som helst var det en fantastiskt rolig, lite utmanande och väldigt höstmysig fotografering. Vill passa på att önska stort grattis till lillasyster som gömde sig där inne i magen! ♥♥♥