Glad Midsommar!

Och så var det midsommar igen. Och jag har inte direkt uppdaterat flitigt här på bloggen, trots att det hänt mycket. Så många roliga fotograferingar, så mycket fint jag fångat. Men bloggen hinns inte med, och ärligt talat blir jag lite trött av den där uppdateringshetsen som råder - att ständigt hålla sin instagram, facebook, hemsida, you name it - up to date. Det gör mig lite matt. Flödet blir viktigare än innehållet, bilderna blir flyktiga intryck som fladdrar förbi i en ständigt strid ström. Så jag gör medvetet lite tvärtom, tror jag. Men! Här kommer i alla fall en liten samling bilder från vårt midsommarfirande i fredags. Vädret var nyckfyllt och kallt (såklart) men midsommarstånget kom opp och humöret var på topp!

Hoppas att ni haft en riktigt fin helg allihopa! 

Äntligen!

Ja, äntligen. Sol. Lite barmark och några vårtecken. I år känns denna helg mer som ett firande av våren, snarare än påsken. Jag blev så inspirerad att jag drog med K ut i trädgården för lite påskfotografering. Sen gick vi in och åt påskgodis :) Hur man nu än väljer att fira det - eller inte fira alls - så håll med om att det är fantastiskt skönt med lite solsken och fågelkvitter?

GLAD PÅSK & TREVLIG HELG ÖNSKAR JAG ER!

Magi mitt i vardagen

Förra helgen var jag hemma hos min vän Amanda för lite gravid - och lifestyle-fotografering. För den som undrar - lifestyle är en "hemma-hos"- fotografering med avslappnad känsla och en mer dokumentär touch. Och det är verkligen superkul! Allt blir så mycket mer levande och äkta, inga stela poser eller barn som blir sura för att de behöver vara stilla. Här är det helt okej att bara leka och busa som vanligt! 

Så många härliga ögonblick jag fångade med kameran hemma hos den här fina lilla familjen! Många tror att det inte blir några bra bilder när man "bara är hemma", men det är ju i vardagen de där fina ögonblicken finns, eller hur? När barnen leker och busar, eller när man sitter och fikar vid köksbordet. Magi i vardagen liksom, det är det som är grejen ♥

IMG_0774.jpg

GOTT NYTT! Och en liten tillbakablick...

Hej 2018! 

Det blir ingen "best of"...här på min blogg. Istället för att visa de bilder från 2017 som jag är mest nöjd med så vill jag visa några bilder från tillfällen som kanske inte varit helt lätta. Ni vet, de där ögonblicken när man känner att man faktiskt inte har helt koll på allt, när det inte riktigt blir som man tänkt. Jag är faktiskt otroligt glad för dessa stunder, för det är ju då man måste "step it up" liksom; det är då man utvecklas! Så här kommer en liten tillbakablick:


#1: Vadå pumpor? En butter treåring, en trött storasyster och ett försök att få roliga halloween-inspirerade gravidbilder a la pinterest... nej, det är inte alltid lätt att få med barn på tåget när det gäller idéer och poseringar. Och en treåring kan verkligen konsten att se riktigt, riktigt butter ut. Sådan tur att det faktiskt blev riktigt roliga och fina ögonblick också, under denna roliga och utmanande gravidfotografering med Lina och barnen!


#2: First Look. Detta är ett sådant ögonblick man inte glömmer. SÅ mycket känslor i det där lilla hotellrummet! Men också ganska dåligt ljus och på grund av tidspress inte alls så som jag planerat det. Jag klättrade på möbler för att få till rätt vinklar, svettades rätt ymnigt och hoppades att jag lyckades få till bra bilder. För detta går ju liksom inte att göra igen, ögonblicket kommer aldrig tillbaka. Det var ett otroligt fint bröllop och jag är så tacksam för att jag fick vara med och fånga Leila & Andreas stora dag!


#3 Veligt väder. Okej, det var vår/försommar. Och alla vet att vädret kan vara opålitligt. Men under den här fotograferingen ösregnade det ena minuten för att sedan vända och bli stekande solsken nästa. Alltså, det bytte ungefär var tionde minut. Vi blev både blöta och svettiga och det var extremt svårt att försöka tajma plats med rätt ljus. Tur att Lie var så fantastiskt fin i alla fall, och så tapper! Inte en anda gång klagade hon, trots spöregn. Har jag sagt att jag älskar att fota gravida kvinnor? De är så tuffa! 


Jag hoppas på fler utmaningar under 2018. Jag hoppas på att få tänja mina gränser, utvecklas, experimentera och hitta nya vägar i mitt fotograferande. Och - jag hoppas få tillfälle att träffa ännu fler härliga människor som vill stå framför min kamera! :)

IMG_7388.jpg

Gott Nytt 2018 

önskar jag er alla!

Ut på tur

...aldrig sur. Typ så. Bästa botemedlet mot dåligt humör och dåliga dagar rent generellt är att gå ut i skogen en stund. Och det var precis vad vi gjorde i helgen. K hängde med på sin springcykel och alla är nöjda och glada. En liten stund i alla fall. Och för ungefär ettusentionde gången tackar jag min lyckliga stjärna för att vi bor på landet. Skogen är räddningen, så många gånger. 

Jag ser det snöar!

Första "riktiga" snön (den som kom och försvann direkt igen räknas liksom inte). Glad unge som ville ut. På med stövlar och ylletröja över pyjamas och prinsessklänning. Ut och fånga snöflingor med tungan. Smaka på vintern.

"Så här mamma? Titta!!!"

 

Det finns inget dåligt väder...

...bara dåliga kläder! Eller? Nja. Ibland har man faktiskt riktig otur med vädret. Som när jag skulle fotografera Sofias familj för ett tag sedan. Sofia vann min tävling på Facebook och ville få fina höstbilder utomhus. Vädret var helt okej ända tills preciiiis innan vi skulle sätta igång, då började det regna. Och sen fortsatte det. Vi bestämde oss för att köra ändå och familjen var riktigt tapper. Tyvärr hade de väl inte de tjockaste tröjorna för höstrusk, men jag tycker att det blev fina bilder trots lite frusna nästippar och rufsiga hår. Och visst är syskonen fina tillsammans?

Men detta fick mig att inse att det kanske är många som undrar vad som egentligen är bra kläder för fotografering. Så jag kommer att skriva ihop ett litet dokument om klädsel som ni läsare sedan kommer att kunna ta del av här på min hemsida. Bra va? :)

The joy of VAB

Nej men jag ska inte klaga. Vi har klarat oss riktigt lindrigt denna höst - än så länge. Men idag fick det bli mysdag med K hemma. Hon hostar och snorar en del. Blir inte mycket pluggande för min del då, men jag passade på att möblera om lite i vårt sovrum istället. Alltid nåt! Nu blir det (ännu mer) kaffe och lite stillsamt (I wish...) pusslande. Ute blåser kalla vindar men solen skiner in genom skitiga fönster. Glad måndag på er allihopa!