GOTT NYTT! Och en liten tillbakablick...

Hej 2018! 

Det blir ingen "best of"...här på min blogg. Istället för att visa de bilder från 2017 som jag är mest nöjd med så vill jag visa några bilder från tillfällen som kanske inte varit helt lätta. Ni vet, de där ögonblicken när man känner att man faktiskt inte har helt koll på allt, när det inte riktigt blir som man tänkt. Jag är faktiskt otroligt glad för dessa stunder, för det är ju då man måste "step it up" liksom; det är då man utvecklas! Så här kommer en liten tillbakablick:


#1: Vadå pumpor? En butter treåring, en trött storasyster och ett försök att få roliga halloween-inspirerade gravidbilder a la pinterest... nej, det är inte alltid lätt att få med barn på tåget när det gäller idéer och poseringar. Och en treåring kan verkligen konsten att se riktigt, riktigt butter ut. Sådan tur att det faktiskt blev riktigt roliga och fina ögonblick också, under denna roliga och utmanande gravidfotografering med Lina och barnen!


#2: First Look. Detta är ett sådant ögonblick man inte glömmer. SÅ mycket känslor i det där lilla hotellrummet! Men också ganska dåligt ljus och på grund av tidspress inte alls så som jag planerat det. Jag klättrade på möbler för att få till rätt vinklar, svettades rätt ymnigt och hoppades att jag lyckades få till bra bilder. För detta går ju liksom inte att göra igen, ögonblicket kommer aldrig tillbaka. Det var ett otroligt fint bröllop och jag är så tacksam för att jag fick vara med och fånga Leila & Andreas stora dag!


#3 Veligt väder. Okej, det var vår/försommar. Och alla vet att vädret kan vara opålitligt. Men under den här fotograferingen ösregnade det ena minuten för att sedan vända och bli stekande solsken nästa. Alltså, det bytte ungefär var tionde minut. Vi blev både blöta och svettiga och det var extremt svårt att försöka tajma plats med rätt ljus. Tur att Lie var så fantastiskt fin i alla fall, och så tapper! Inte en anda gång klagade hon, trots spöregn. Har jag sagt att jag älskar att fota gravida kvinnor? De är så tuffa! 


Jag hoppas på fler utmaningar under 2018. Jag hoppas på att få tänja mina gränser, utvecklas, experimentera och hitta nya vägar i mitt fotograferande. Och - jag hoppas få tillfälle att träffa ännu fler härliga människor som vill stå framför min kamera! :)

IMG_7388.jpg

Gott Nytt 2018 

önskar jag er alla!